AB Finansmanlı DAHIL Projesi Kapsamında Depremden Etkilenen KOBİ'lere Destek
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen DAHIL Projesi’nin kapanış töreni, Stichting SPARK'ın hızlı ve etkili müdahalesini, güçlü yerel iş birliklerini ve depremden etkilenen KOBİ'lere yönelik sürdürülebilir desteğini ortaya koymak üzere 16 Kasım'da Point Hotel, Ankara'da gerçekleştirilmiştir.
Stichting SPARK, Hatay, Adana ve Gaziantep ve Şanlıurfa Ticaret Odaları ile iş birliği protokolleri imzalayarak, yerel ekosistemle güçlü bir bağ kurmuştur.
Projenin sonuçları arasında bölgedeki 450 KOBİ'ye finansmana erişim eğitimi verilmesi ve Ticaret Odaları aracılığıyla 250 KOBİ'ye iş becerileri eğitimi verilmesi yer almaktadır. Ayrıca SPARK, KOBİ'lerin ticaret fuarlarına katılımını kolaylaştırarak ve B2B (işletmeler arası) ağ oluşturma etkinlikleri düzenleyerek işletmelerin sektörel bağlantılarını güçlendirmiştir. SPARK ayrıca, 40 yeni işletmenin kurulmasına yardım sağlayarak sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmuştur.
SPARK, İhtiyaç Haritası ve Ticaret Odaları bünyesinde kurulan Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Merkezi ile yakın iş birliği içinde KOBİ'lere 375.000 avro hibe desteği sağlamaktadır. Bu destek, bölgesel yeniden yapılanma ve işletme gelişimine yönelik kapsamlı bir adım olarak bölgenin ve Türkiye’nin ekonomik iyileşmesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut şunları söyledi: “Şubat ayında gerçekleşen depremlerinden etkilenen bölgelerdeki insanların, toplulukların ve şirketlerin, geçim kaynaklarını ve işlerini yeniden inşa etmelerine yardımcı olan DAHIL gibi AB tarafından finanse edilen projelerden faydalanmasından memnuniyet duyuyorum. Büyük bir krizin ardından ekonomik ve sosyal yaşamı yeniden tesis etmek, özellikle de uygun maliyetli finansmana erişim ihtiyacı duyan KOBİ'ler için zaman ve dayanışma gerektirir."
AB tarafından finanse edilen DAHIL Projesi, Stichting SPARK'ın Türkiye'deki KOBİ'leri güçlendirme ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etme konusundaki kararlılığını vurgulamaktadır.
Stichting SPARK hakkında:
SPARK, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Sahra Altı Afrika’daki 14 bölgede faaliyet gösteren Amsterdam merkezli bir uluslararası sivil toplum kuruluşudur. SPARK, kurulduğu 1994 yılından bu yana, özellikle kadınlar ve mülteciler için eğitim, istihdam ve girişimcilik fırsatları sağlayarak bu bölgelerdeki gençlerin geleceklerini inşa etmelerine yardımcı olmaktadır. Onların başarısı istikrara ve kalkınmaya duyulan ihtiyacın karşılanmasına katkıda bulunmaktadır. SPARK’ın tüm programları uluslararası, bölgesel ve yerel kuruluşlarla iş birliği hâlinde yürütülmektedir.
AB-Türkiye işbirliğine ilişkin hikayeler
İletişim:
Emre Usta
Stichting SPARK Bölgesel İletişim Koordinatörü
+905533211053